Verpakkingsvrijewinkels zijn supermarkte waar men hun eigen tasjes, potjes en flessen kan vullen, op deze manier worden minder verpakkingen gebruikt. (Foto: Verpakkingsvrijewinkel Content in Leuven, België).

Droom verpakkingsvrijewinkel een stapje dichterbij

Jeroen Schrama en Anne Gotink zijn een stapje dichter bij het openen van de verpakkingsvrijewinkel. Woensdag 30 maart behaalde de crowdfundingsactie het benodigde doel. De volledige 9.000 euro werd opgehaald. “Ik ben heel blij dat we het hebben gehaald,” vertelt Jeroen Schrama, mede-eigenaar van de verpakkingsvrijewinkel. “Nu kunnen we met dubbele energie de volgende stappen gaan zetten, zodat we onze droom zo snel mogelijk verwezenlijkt hebben. Iedereen die heeft gedoneerd, bedankt!”

Op de pagina van de crowdfundingsactie van de verpakkingsvrije winkel wordt verteld dat van de 9.000 euro vooral dispensers worden gekocht. Ook is er geld nodig voor een kassasysteem. De winkel gaat zo veel mogelijk gebruik maken van tweedehands spullen voor de inrichting.

Schrama en Gotink zijn sinds oktober vorig jaar bezig met het opzetten van de eerste verpakkingsvrije winkel in de regio Leiden. De winkel zou openen in december. “Het gaat vooruit, maar trager dan je zelf wilt,” vertelde Jeroen Schrama. “Nu het geld er is om het idee te kunnen uitvoeren, kan het snel gaan.” Wanneer de verpakkingsvrijewinkel daadwerkelijk opent, is nog niet bekend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×