In de verpakkingsvrije winkel kun je jouw eigen potten vullen met producten naar keuze.

"Een statement tegen de wegwerpmaatschappij"

De eerste verpakkingsvrije winkel opent in december haar deuren in het Kraftpark aan de Kanaalweg. In de pop-up versie van de winkel worden producten verkocht zonder verpakking en krijg je de optie om zelf te bepalen hoeveel je wilt meenemen.

“Een verpakkingsvrije winkel is een statement tegen de wegwerpmaatschappij waar we nu in zitten. Al de producten worden onverpakt aangeboden. Dat scheelt dus veel plastic tasjes en verpakkingsmateriaal. Het extra voordeel is dat je zelf kan bepalen hoeveel pasta en rijst je mee wilt”, vertelt initiatiefnemer en voormalig duoraadslid van de Partij voor de Dieren, Jeroen Schrama.


Maaike Lek sprak met Jeroen Schrama, initiatiefnemer van de verpakkingsvrije winkel.

De pot vullen
De verpakkingsvrije winkel zal zich vestigen in het Kraftpark aan de Kanaalweg. In de winkel worden geen zakken, pakken en blikken gebruikt maar dispensers met de producten. In zo groot mogelijke verpakkingen komen de etenswaren zoals noten, meel, pasta, kruiden en wijn binnen. De klant kan met zijn zelf eigen pot of fles de gewenste hoeveelheid meenemen.

Biologisch
Iets dat de Leidse verpakkingsvrije winkel bijzonder maakt, is de manier waarop de organisatie de producten wil verzamelen. “Een deel gebeurt via de biologische groothandel, maar we willen ook veel lokale producten aanbieden. Bijvoorbeeld kan het gebeuren dat mensen die zelf tuinieren of een volkstuin hebben en zeggen ‘nou we hebben te veel’. Die producten kunnen dan bij ons verkocht worden.”

Mensen die te veel groenten in hun moestuin hebben, kunnen iets betekenen voor de verpakkingsvrije winkel. Wie mee wil helpen bij het opbouwen van de winkel, kan degroenerakkers@gmail.com contact opnemen met Jeroen Schrama. Je kan hem ook bellen op 071-512 65 64.

Nieuws Verpakkingsvrije Winkel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×