Bandavond FBL in een nieuw jasje

fbl-logo‘FBL and Friends’ is het thema van de bandavond die de Franciscusband Leiden aanstaande zaterdagavond, 9 april, organiseert voor alle geïnteresseerde muziekliefhebbers, donateurs, supporters en vrienden van de bekende Leidse muziekvereniging. Tijdens de jaarlijkse concertavond geeft de Leidse drumfanfare FBL de bezoekers een inkijkje in het veelzijdige repertoire.

Het concept van de FBL bandavond bestaat al zo’n 70 jaar. Het afgelopen jaar is besloten een aantal traditionele onderdelen van de avond te vernieuwen. Er is niets afgeschaft. De entourage van de bandavond heeft een nieuw jasje gekregen en zo hoopt FBL de bandavond voor de komende jaren weer aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken.

FBL heeft dit jaar het thema ‘FBL and Friends’ gekozen, omdat een muziekkorps als FBL niet zonder vrienden kan die de vereniging een warm hart toedragen. De vrienden zijn op allerlei manieren bij de club betrokken. In het orkest, als donateur, als vrijwilliger, als familielid of als leermeester. Op de komende bandavond gaat FBL de vrienden eens extra in het zonnetje zetten.

Bandavond 2016
De avond wordt geopend door het leerlingenorkest. Deze FBL-ers in opleiding spelen aanstekelijke nummers om het publiek laten horen wat zij inmiddels in hun mars hebben. Daarna is het de beurt aan de drumfanfare zelf die met een mix van stevige marsen, enthousiaste medley’s en swingende popnummers komt. Nummers als ‘The Guards’, ‘The Legend’ en ‘Centennial’ zijn voorbeelden van stevige marsen die op het programma staan. Alle drie geschreven door Michel de Haas. Maar ook ‘Tour de France’, een medley van bekende Franse chansons en ‘FBL goes musical’, een medley van bekende musicalmelodieën komen in de loop van de avond voorbij.

Beide medley’s komen van de hand van Ronald Horsman, dirigent en arrangeur en al vele jaren het muzikale geweten van FBL. Verder zal het top 40 nummer ‘Don’t worry’ van Madcon, gearrangeerd door Dennis Hazenoot ten gehore worden gebracht. FBL toont hiermee aan dat zij over een veelzijdig repertoire beschikt. De muzikale leiding is in handen van dirigent Ronald Horsman.

Na het concert wordt de bandavond afgesloten met een loterij en een optreden van de bekende Leidse pretformatie ‘De Slechte Band’. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van Het Volkshuis aan de Apothekersdijk 33A te Leiden. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis.

Drumfanfare FBL wil graag groter worden. Nieuwe leden kan zij dan ook goed gebruiken. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes die interesse hebben in een muzikale carrière bij FBL kunnen zich melden via aanmelden@drumfanfarefbl.nl of via 06-23857095. Muzikale voorkennis is niet vereist.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×