Spieghelsbier van Brouwerij Pronck wint gouden plak

3

medailledorBrouwerij Pronck uit Leiden heeft met het door hen gebrouwen Spieghelsbier de Médaille d’Or gewonnen op het Concours International de Lyon 2016.

“We zijn ontzettend blij en vereerd met de hoge waardering van de jury”, zegt een compleet verraste Benjamin Wegman van Pronck. Wij gaan een vreugdedansje doen in de Twee Spieghels.”

Wegman werd vanmiddag ‘overvallen’ door Colin van Gestel van café de Twee Spieghels. Het Spieghelsbier werd eind vorig jaar speciaal voor het café van Van Gestel ‘ontworpen’ als huisbier. Het is uitsluitend daar verkrijgbaar.

Wegman: “Het Spieghelsbier is een fris en smaakvol witbier met een jazzy twist van citroengras en koriander”.

 

Delen

3 reacties

  1. Jantje van Leiden op

    “Het Spieghelsbier is een fris en smaakvol witbier met een jazzy twist van citroengras en koriander”. Nou, nou, geef mij maar bier van gerst, hop en water. Gewoon dus.

  2. “Gewone boeren” hebben natuurlijk veel meer verstand van een natuurproduct zoals echt bier dan perverse stedelingen met hun wansmaak, permanente verveling en hang naar modieuze onzinnigheden. Ik zou overigens wel gist aan de andere drie ingrediënten toevoegen, anders wordt het niets. Goede bierbrouwers hebben genoeg aan die vier bestanddelen en kunnen er een rijke variatie aan bieren mee brouwen, waarbij in belangrijke uitzonderingsgevallen ook nog tarwemout gebruikt kan worden. Limonade-achtige nepbieren en kruidendrankjes zijn meer iets voor Nederlandse yuppen, benevelde Belgen en Franse meisjes; dikbuikige Amerikanen met honkbalpetjes hebben graag smakeloos industrieel bier gebrouwen van maïs- en rijstafval.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline