Flora Woudstra leest de steunbetuiging voor waar de studenten 500 handtekeningen bij verzameld hebben. Daarna werden ze overhandigd. (Foto's: Chris de Waard).

Leidse studenten overhandigen 500 steunbetuigingen aan moskee

Gisterenavond werden tijdens een bijeenkomst in islamitisch centrum Imam Malik de 500 steunbetuigingen overhandigd die een vijftal studenten uit Leiden de afgelopen week verzamelden. Niet via een online petitie, maar gewoon op straat en bijvoorbeeld bij de universiteitsbibliotheek. “Online gaat zoiets heel makkelijk, maar dat vonden we te makkelijk,” zegt initiatiefneemster Flora Woudstra. “We zijn echt in gesprek gegaan met de mensen. De meesten reageerden goed, maar ook met mensen die negatief op de actie reageerden zijn we in gesprek gegaan. Juist die moeilijke gesprekken zijn we niet uit de weg gegaan. En in een enkel geval kregen we zelfs alsnog steun.”

Chris de Waard sprak met studente Flora Woudstra en met Abdelhamid Bouzzit van de moskee in Leiden Noord.

Belangrijk tegengeluid

Abdelhamid Bouzzit van het islamitisch centrum Imam Malik is ronduit blij met de actie. “Het is echt een belangrijk tegengeluid na de dreigbrieven. We gaan dit zo breed mogelijk verspreiden.” De studenten begonnen hun actie vorige maand naar aanleiding van de dreigbrieven die eind februari bij enkele tientallen moskeeën door heel Nederland werden verspreid. Ook de twee Marokkaanse gebedshuizen in Leiden kregen toen zo’n brief.

Landelijk

Na de actie in Leiden hebben de studenten de smaak te pakken. Er is inmiddels het voornemen om ook in andere studentensteden soortgelijke initiatieven op te starten.

Leiden dreigbrief_moskee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×