Stijn van den Berg, Sam van Tienhoven, Bob Hoving, Niek Oosterlee, Maurijn Wieringa en Annemijn van Vliet zijn klaar voor de finale op 21 april. (Foto: Leidse Amateur Fotografen Vereniging).

Finale jonge singer-songwriters in Qbus

Wie wint de tweede editie van Jong QuiteQuiet Leiden, een festival voor jonge singer-songwriters uit Leiden en omstreken? Die vraag wordt beantwoord op donderdag 21 april. Dan vindt de finale plaats in de Qbus. Sinds afgelopen september treden de jonge muzikanten eens per maand op in de Qbus. Daarbij kregen ze feedback van een deskundige jury, leerzame coachingsavonden en opdrachten om ze te bewegen om nieuwe liedjes te schrijven.

Tijdens de finale geven de zes deelnemers een miniconcert van 15 minuten, waarin ze laten zien en vooral horen wat ze de afgelopen maanden hebben geleerd. Ze hebben daarbij vrijheid in het kiezen van het repertoire en performance. De jury kiest aan het einde van de avond een winnaar, die dus Suze Terwisscha opvolgt. Suze won de eerste editie en studeert inmiddels aan het conservatorium in Rotterdam.

De jury bestaat uit Channah van ’t Riet (muzikante en zangcoach), Marcel van Schooten (muziekprogrammeur en organisator) en Pieter van Vliet (singer-songwriter). Zyno Mylonas praat de avond aan elkaar.

De finale van Jong QuiteQuiet Leiden begint donderdag 21 april om 20.30 uur in muziekzaal Qbus aan de Uiterstegracht 142. Entree bedraagt vijf euro.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×