Ook de borden in het centrum worden vervangen. De Leidse Loper, een historische wandeling door het centrum, komt niet meer terug op de borden. Die kunnen belangstellenden voortaan volgen met behulp van een app of een routekaartje. Net als de andere wandelingen door Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Vervangen bebording in Leiden later en duurder

Voor het vervangen van zo’n beetje alle verkeersborden in Leiden heeft de gemeente niet voldoende aan de 1,2 miljoen euro die ervoor is uitgetrokken. Ook gaat het vervangen pas later van start. Dat slechte nieuws gaat wethouder Strijk binnenkort met de gemeenteraad bespreken. Belangrijke oorzaak: er is slechts één bedrijf dat de borden neer mag zetten en dat is lastig onderhandelen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over de Leidse bewegwijzering.

Afgelopen najaar presenteerde wethouder Strijk een allesomvattend plan over de nieuwe bewegwijzering. Daarin worden alle Leidse verkeersborden vervangen voor een nieuw éénduidig systeem. Van snelweg tot centrum. Dus niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers en voetgangers.

Leiden maakt van die gelegenheid gebruik om zichzelf nog nadrukkelijker op de kaart te zetten als kennisstad. Daarom komen op de nieuwe borden ook verwijzingen naar de Leidse kennisinstellingen zoals de Hogeschool Leiden, de Universiteit Leiden en het Leiden Bio Science Park.

In het plan staat ook een compleet overzicht van alle verwijzingen die op de nieuwe borden komen: RV150078_Voorstel_Doelenplan_Bewegwijzering.

Leiden Politiek bebording


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×