(Foto: Museum Boerhaave).

Boerhaave neemt tijdelijk afscheid van museumpand

Museum Boerhaave is tijdelijk gesloten wegens groot onderhoud en de complete herinrichting van het museum. Vandaag vindt de ‘grote uittocht’ plaats en wordt er tijdelijk afscheid genomen van het monumentale museumpand. In de zomer van 2017 wordt het museum volledig heringericht heropend.

In een maand werd de collectie verplaatst naar het depot en andere musea die bepaalde objecten in bruikleen nemen. Zo’n 2000 museumobjecten kregen een nieuwe plek. Een andere optie dan het hele pand leeghalen, was er niet. Het monumentale museumpand wordt namelijk volledig gestript.

Verbouwing

Nieuwe beglazing, een nieuwe klimaatinstallatie, een vernieuwd elektriciteitsnetwerk, dat zijn zomaar een paar wensen die met de verbouwing in vervulling gaan voor Museum Boerhaave. Het Rijks Vastgoed Bedrijf (het voormalige Rijksgebouwendienst, tevens eigenaar van het pand) gaat met het gebouw aan de slag.

Leiden Science Museum Boerhaave


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×