In Aerdenhout zetten onder andere de Franciscusgroep en Scouting St. Jozef uit Leiden hun tentje op tijdens de RSW 2016. (Foto: RSW Hollands Midden).

Leidse scouts dit weekend naar Regionale Scouting Wedstrijden

Dit weekend vinden de jaarlijkse regionale scoutingwedstrijden plaats van de Regio Hollands Midden. Aan de wedstrijden, beter bekend als de RSW, doen ook altijd wel een paar Leidse scouts mee. Zo strijden ook dit jaar de Franciscusgroep en Scouting St. Jozef uit Leiden mee om een plekje op de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW).


Evelien Visscher sprak met verslaggever Rolf Eijgenraam. Visscher geeft leiding aan de groep van Scouting St. Jozef die dit weekend naar de RSW in Aerdenhout gaat.

Komend weekend, van 15 tot en met 17 april, strijken 60 groepjes neer in Aerdenhout. Daar strijden zij om de eerste plaats op de RSW Hollands Midden. In totaal zijn dat maar liefst 300 kinderen. De eerste 5 groepjes mogen door naar de LSW. “Vorig jaar werd onze groep zesde, toen hadden ze het dus héél goed gedaan maar mochten ze net niet naar de LSW”, aldus Evelien Visscher, “het zou gaaf zijn als dat nu wel lukt. Maar als ze zestigste worden, is dat ook goed. Meedoen is belangrijker dan winnen.”

Samenwerken

Knopen leggen en altijd netjes in uniform verschijnen zijn stereotype beelden die volgens Evelien Visscher niet helemaal meer van deze tijd zijn. “Het gaat nu vooral om samenwerking”, stelt Visscher, “binnen je groepje moet je goed leren samenwerken. Zo zullen de oudere scouts de jongere af en toe moeten helpen.” Die samenwerking en zelfstandigheid zullen komend weekend ook belangrijk zijn, zo moeten de groepjes scouts zelfstandig hun tent opzetten, koken en een flinke ‘hike’ lopen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×