Het hoofdveld van Roomburg wordt in de komende maanden vervangen. (Foto: Chris de Waard).

Hockeyclub Roomburg krijgt nieuw hoofdveld

Drie jaar eerder dan gepland gaat de gemeente de toplaag vervangen van het hoofdveld van hockeyclub Roomburg. Sportwethouder De Wit stelt de raad voor om daarvoor nu al 432.000 euro beschikbaar te stellen.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Frank de Wit van D66 over de hockeyvelden van Roomburg.

Het kunstgrasveld zou onder normale omstandigheden 13 jaar mee moeten gaan, maar door de capaciteitsproblemen waarmee Roomburg al jaren kampt, worden de velden veel intensiever bespeeld dan gemiddeld. Daardoor is het veld sneller gesleten en dat leidt tot gevaarlijke speelomstandigheden. Het veld is dun en glad en valpartijen liggen op de loer. Het moet daarom vóór aanvang van het nieuwe hockeyseizoen zijn vervangen. Anders wordt het sowieso afgekeurd en zijn de spelers niet meer te verzekeren.

“Hockeyen op eigen risico is iets wat we in 2016 niet willen in Leiden,” zei sportwoordvoerder Aad van der Luit van D66 gisteravond in de raadscommissie die zich over de vervanging boog. Hij wil ook dat de gemeente onderzoekt of niet alle drie de velden van Roomburg nu al vervangen kunnen worden. “Dat scheelt waarschijnlijk een hoop geld”, denkt Van der Luit. Dat denkt ook het CDA. Duoraadslid Julius Terpstra wil volgende week in de raad nog wel een poging wagen om nu ook al geld vrij te maken voor de twee andere velden. “Ze moeten sowieso worden opgelapt en het resultaat daarvan is niet geweldig. Dan kan je ze beter nu ook vervangen”, denkt Terpstra.

Wethouder De Wit sluit niet uit dat ook de andere velden eerder aan de beurt komen, maar wil nu alleen een besluit nemen voor het hoofdveld. “Dat semi-waterveld wordt vervangen door een echt waterveld en daarmee besluiten we niet om niks aan de andere velden te doen. Maar daarover zijn we met Roomburg in gesprek.” Roomburg heeft al aangegeven bereid te zijn om ook een bijdrage te leveren aan de vervanging.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×