Geen bloemen voor Helmi van Gellecum bij de officiële opening van haar winkel in de Breestraat. Wel bubbels. (Foto's: Chris de Waard).

Bloemenwinkel Faas Est nu ook officieel open

Helmi van Gellecum had al eerder bloemenwinkels in het centrum van Leiden. Eerst Fiori, later Floreest. Onder die laatste naam opende ze de afgelopen jaren steeds een pop-up kerstwinkel op of in de buurt van de Breestraat. En nu heeft ze weer een volwaardige bloemenwinkel: Faast Est. Het hele jaar door. “Deze plek kwam te huur, zo’n kans laat ik niet glippen”, zegt Helmi terwijl ze glunderend het ene na het andere compliment in ontvangst neemt in de zojuist officieel door haar vader geopende winkel waar ze de afgelopen drie weken al proefdraaide.

Chris de Waard ging afgelopen zaterdagmiddag even langs bij de opening van de nieuwe bloemenwinkel tegenover het stadhuis.

“Niet alleen bloemen trouwens. Daarom heet het ook Flowers and More” , zegt ze, terwijl ze wijst op allerlei accessoires die tussen de bloemen zijn uitgestald. “Ik heb een vriendin die oorbellen maakt, eentje die kunst in China koopt. Maar ik wil bijvoorbeeld ook Leidse kunstenaars een podium bieden en hun werk verkopen.” Van Gellecum wil een paar keer per jaar de sfeer van de winkel veranderen. Bijvoorbeeld aangepast aan het werk van die kunstenaars of zoals nu bijvoorbeeld aan Koningsdag. En in het najaar natuurlijk in kerstsfeer van die jaarlijkse kerstwinkel blijft. Alleen nu binnen de vaste winkel aan de Breestraat 119.

Emile van Aelst was bij de opening en maakte een videoverslag.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×