Het gebouw van ROC Leiden bij station Leiden Lammenschans. (Archieffoto: Chris de Waard).

Ontslaggolf bij ROC Leiden door dalende leerlingenaantallen

Het ROC Leiden heeft veel te veel personeel. Door de stroom negatieve publiciteit die de onderwijsinstelling over zich heen kreeg, zijn er niet alleen minder inschrijvingen, maar daalt het leerlingenaantal ook, doordat een flink aantal scholieren de opleiding voortijdig verlaat. Het ROC Leiden laat in een verklaring weten dat het probleem niet betekent dat er meer financiële steun nodig is om de MBO-school overeind te houden. Na het vastgoeddebacle van vorig jaar schoot minister Bussemaker het ROC Leiden al te hulp met een financiële injectie van 40.000.000 euro.

Door de dalende leerlingenaantallen schrapt het ROC Leiden gedwongen 127 fulltime banen. Dat besluit treft zowel medewerkers met een tijdelijk dienstverband als met een vaste aanstelling. “Door deze maatregel wordt het aantal medewerkers in lijn gebracht met de studentenaantallen blijven we financieel gezond,” aldus de verklaring.

Het besluit voor het ontslaan van naar verwachting zo’n 180 tot 200 medewerkers moet nog worden goedgekeurd door de Ondernemingsraad (OR) van ROC Leiden. Volgens de school is dit plan het meest sociaal en het minst financieel belastend. Ook denkt ROC Leiden dat veel medewerkers aan de slag kunnen op een van de andere MBO-scholen die door de problemen bij het ROC Leiden juist meer leerlingen trekken. Half mei wil ROC Leiden de laatste gesprekken over de reorganisatie voeren.

Leiden ROC locaties


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×