(Foto: PR).

IVF-kliniek LUMC tweede op ranglijst patiëntenvereniging Freya

De IVF-kliniek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft voor de derde keer een ‘Pluim’ gekregen van Freya. De patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek geeft pluimen aan klinieken met goede zorg op gebied van vruchtbaarheid. In de ranglijst van IVF-klinieken staat het LUMC nu op de tweede plaats.

Freya beoordeelt de zogenaamde ‘fertiliteitsklinieken’ op 15 kwaliteitscriteria, zoals informatievoorziening, faciliteiten en samenstelling van het behandelteam. 51 van de 88 klinieken hebben een pluim gekregen. Het LUMC krijgt een 8.6 als rapportcijfer van de patiënt en is gestegen van de derde naar de tweede plaats.

Geen wachttijd

Lucette van der Westerlaken is coördinator van de IVF-kliniek van het LUMC, ze is trots op deze waardering. “De patiënt staat bij ons centraal”, stelt Van Der Westerlaken. “Wij geven veel persoonlijke aandacht en behandelingen zijn bij ons maatwerk. Ook bieden wij de mogelijkheid aan voor psychosociale begeleiding, wat erg gewaardeerd door patiënten. Het is voor patiënten van grote waarde dat er geen wachttijd is en dat het team jaar na jaar uitstekende behandelresultaten behaalt.”

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×