Naturalis laat een stukje zeldzame mammoetvacht en een gedroogde mammoetdrol zien. (Foto: PR).

Mammoetdrol en vachtje in Naturalis

In Naturalis is vanaf vandaag een stukje zeldzame mammoetvacht en een gedroogde mammoetdrol te zien. De stukken zijn aangeschaft om in 2018 in het nieuwe museum tentoon te stellen. Het publiek krijgt nu al even de kans deze objecten te zien en de mammoetexperts het hemd van het lijf te vragen.

Chris de Waard nam een kijkje bij de presentatie van de mammoetkeutels door Naturalis paleontoloog Anne Schulp

Collectiebeheerder Natasja den Ouden is er blij mee: “Dichterbij een mammoet kun je bijna niet komen. De vacht brengt dit uitgestorven dier echt tot leven. En in de drol vind je terug wat een mammoet at. Deze zeldzame stukken zijn een prachtige aanvulling op onze collectie mammoetbotten, de grootste ter wereld.”

De objecten komen uit Siberië waar onderzoeker Irina Kirillova van het Ice Age Museum ze vond in de permanent bevroren ondergrond, de permafrost. Den Ouden: “Wanneer we resten vinden van uitgestorven dieren, dan zijn dat vaak alleen de botten. Huid en haar blijven alleen goed bewaard als het koud genoeg is en als er geen zuurstof bij kan komen.”

Op 2, 3 en 4 mei kunnen bezoekers verschillende mammoetexperts met vragen bestoken. De mammoetvacht en een mammoetdrol zijn tot en met de zomer te zien.

Een gedroogde mammoetdrol en een stukje mammoetvacht.

Leiden naturalis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×