(Archieffoto: Chris de Waard).

Proef met individuele containerpassen voor studenten

De gemeente Leiden en studentenhuisvesting DUWO starten een proef waarbij de containerpas aan de elektronische huissleutel van studenten wordt gekoppeld. Hiermee zoeken zij naar en oplossing tegen het foutief plaatsen van vuilniszakken naast de afvalcontainers.

Per vier studenten reikt de gemeente één containerpas uit. In de praktijk zorgt dit ervoor dat de pas binnen studentenhuizen vaak kwijt raakt. Daardoor zetten studenten de vuilniszakken naast de container. Hoewel wethouder Paul Laudy van mening is dat dit ook aan de studenten zelf ligt, wordt er nu toch gekeken naar een oplossing.

Koppelen

Laudy: “Een gezin met vier kinderen krijgt van ons ook maar één pas. Dat werkt goed, dus bij studenten moet het ook zo kunnen. Het is te duur om iedereen een eigen pas te geven. Daarnaast verhuizen studenten vaak waardoor er ook nog eens veel administratieve kosten aan verbonden zijn. Maar als het slimmer of makkelijker kan, moeten we daar zeker naar kijken.”

Met de proef die nu is gestart bij het Anatomiegebouw in het Bioscienece Park wordt gekeken naar de mogelijkheid om de containerpas toch te individualiseren. De gegevens van de containerpas worden daarbij gekoppeld aan de elektronische huissleutel. “Er zitten nog wel wat haken en ogen aan. We gaan het nu eerst proberen en goed evalueren. Als het iedereen bevalt, kunnen we het wellicht uitbreiden naar andere delen van de stad”, aldus de wethouder.


Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Laudy over de DUWO proef met containerpasjes bij het Anatomiegebouw.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×