In december komen er weer gewoon grote kerstbomen op het waterpodium bij Annie's en op de Beestenmarkt.

Grote kerstbomen keren terug in centrum van Leiden

Of de politiek niks beters te doen heeft? De vraag is de afgelopen maanden vaak gesteld rond de terugkerende discussie over het al dan niet plaatsen van enkele grote kerstbomen in het centrum van Leiden. Gisteravond bogen de Leidse raadsleden zich alweer over de verdwenen bomen. Uitkomst van die discussie: ze komen terug.

Chris de waard in gesprek met Dick de Vos over de kerstbomen in het centrum.

Fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de Dieren vroeg vorig jaar of er geen duurzamer alternatief gevonden kon worden voor de grote kerstbomen die Leiden elk jaar plaatst: “De woudreuzen worden gekapt en naar Leiden gebracht om daar dood te gaan. Dat is toch niet meer van deze tijd en al helemaal niet in een stad die duurzaam zegt te willen zijn.”

Onderzoek van wethouder Strijk naar alternatieven leverde niets bruikbaars op. Te duur of onuitvoerbaar waren de idee├źn die opkwamen. Daarop werd besloten om dan maar helemaal geen bomen meer te plaatsen. Dat was tegen het zere been van onder andere de Leidse VVD. Die partij eiste dat de kerstbomen terugkwamen en gisteren kregen ze hun zin. De hele raad met uitzondering van de PvdD vindt het goed dat de bomen voortaan weer in het centrum worden neergezet ter verhoging van de feestvreugde.

Leiden Politiek kerstbomen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×