In 2012 was de start van de Polderdag ook al eens bij de Elza hoeve. Toen met onder andere ringsteken en zwaardvechten. (Archieffoto: Chris de waard).

Polderdag 2016 start bij Elza Hoeve in de Oostvlietpolder

Donderdag is het niet alleen Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag, maar ook nog eens Polderdag. De Polderdag is een initiatief van de Stichting Land van Wijk en Wouden, verschillende agrarische natuurverenigingen en LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden.

De Polderdag wordt alweer voor de 19e keer georganiseerd en staat in het teken van fietsen en wandelen door het landelijke gebied in de omgeving. Onderweg kan men op bezoek bij boerderijen en kwekerijen en zijn er tal van activiteiten en muziekoptredens.


Wilbert van der Post van de Elza Hoeve blikt vooruit op de Polderdag.

Vier fietsroutes

Er zijn in totaal vier routes die zijn uitgezet en georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Met Hemelvaartsdag zelf zijn bij de bedrijven en startpunten in totaal honderden vrijwilligers in touw bij de organisatie van de Polderdag.

Elza Hoeve

De officiële start is dit jaar bij de Elza Hoeve van melkveehouder Wilbert van der Post. Daar worden belangstellenden vanaf 9.00 uur ontvangen met koffie en speciale Polderdagkoek. Om 9.30 uur houdt de Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen het openingspraatje. Aansluitend verzorgt het duo Olijerhoek en Roggeveen de openingsact.

Kalfjes aaien en koeknuffelen

Naast de opening is er op de Elza Hoeve van alles te doen en te zien: Kalfjes aaien, een schaap met lammetjes aaien,  zien hoe de koeien gemolken worden door een melkrobot, ponyrijden, de presentatie ‘Van vroeger tot nu’ met foto’s van rond 1940 tot heden, een springkussen, schminken, verkoop van boerenkaas uit Zoeterwoude, verschillende stands met braderiespulletjes, ganzenproducten, koffie, thee, frisdrank, koeken, poffertjes, foldermateriaal over de boerderij, kleurplaten en gratis Chocomel en Fristi. Tenslotte kunnen kinderen in een echte trekker zitten en staat er een ijskar.

Leiden Regio polderdag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×