De hortus heeft haar jubileumjaar 2015 zeer succesvol afgesloten met onder andere een bezoekersrecord. Ook won de 425-jarige botanische tuin de Tulip Garden of the Year award. (Foto: PR).

Bezoekersrecord voor Hortus botanicus Leiden

Bijna 150.000 bezoekers passeerden vorig jaar de kassa van de hortus. Zo’n 20.000 meer dan een jaar eerder en het vijfde jaar op rij dat die aantallen zijn gestegen. Alleen de Aquahortus trok in het jubileumjaar meer dan 22.000 bezoekers.

De oudste botanische tuin van Nederland is springlevend. De afgelopen jaren worden er steeds meer activiteiten georganiseerd. Cursussen, workshops, tekenlessen en lezingen. Vaak samen met andere partijen. Zo deed de hortus ook mee aan de buitententoonstelling Beelden in Leiden die botanica vorig jaar als thema koos.

Ook in wetenschappelijk opzicht timmerde de hortus in 2015 flink aan de weg. Zo waren er onderzoeken van instituten en de faculteit archeologie en kwam de gedigitaliseerde correspondentie van Clusius online beschikbaar. Een project waaraan sinds 2004 werd gewerkt in samenwerking met het Scaliger Instituut.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×