De dichtende deelnemers aan de Poëziebus in 2015.

Dichters strijden vanavond om de laatste plaats

Tijdelijke Toon, Nic Castle, Jelle de Boer, Ongeschoren, L-Deep, Insayno, Onias Landveld, Musonius en Esa Denaux. Voor velen wellicht onbekende namen, maar daar kan vanavond – in de entreefoyer van de Stadsgehoorzaal – verandering in komen. Één van hen gaat namenlijk met de felbegeerde laatste plaats aan de haal. Dat klinkt vreemd maar is het niet. Het gaat om de laatste plaats in de Poëziebus 2016.

In de eerste week van augustus zal de Poëziebus weer verschillende plaatsen in Nederland en België aandoen, waar 28 dichters voor publiek zullen optreden. Inmiddels zijn er 27 deelnemers bekend, 14 Vlaamse en 13 Nederlandse. Om de gewilde laatste plek zal in Leiden worden gestreden door dichters uit Nederland en Vlaanderen. In een ‘knock-out systeem’ nemen de deelnemers het in duo’s tegen elkaar op, waarbij het publiek steeds een winnaar aanwijst. Die winnaar gaat door naar de volgende ronde, tot het publiek in de finale de definitieve deelnemer aan de Poëziebus kiest.

POEZIEBUS 2016De dichters moeten alle teksten uit het hoofd brengen. Geheugensteuntjes -op papier of elektronisch- zijn niet toegestaan. Vanavond dus, in de entreefoyer van de Stadsgehoorzaal (breestraat 60) om 19:00 uur. De toegang is gratis. De avond wordt georganiseerd door De Poëziebus in samenwerking met de Leidse Uitgeverij de Muze.

 

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×