Politie heeft handen vol aan veelpleger

De politie heeft afgelopen dinsdag op Leiden Centraal een reiziger aangehouden. De man kon geen geldig vervoersbewijs overhandigen, zich niet identificeren en wilde niet meewerken aan het onderzoek. Nadat hij het politiebureau mocht verlaten, ging hij op opzichtige wijze opnieuw de fout in.

Een uur nadat de man weer op vrije voeten was, zagen politieagenten hem door het centrum van Leiden lopen. Inmiddels was hij in het bezit van een zwarte Nike sporttas. Aangezien de man even daarvoor helemaal geen geld of andere betalingsmiddelen op zak had, stelden de agenten een onderzoek in naar de tas. Met behulp van een tolk werd de man gevraagd naar de herkomst van de tas. De tas was zichtbaar splinternieuw en er zat een nieuwe draadloze speaker in. De man kon niet verklaren of aantonen hoe hij in deze korte tijd aan de tas en speaker is gekomen. De tas met inhoud is vervolgens in beslag genomen.

De man is hierna boos weggelopen richting het Centraal Station. Daar aangekomen probeerde hij weer zonder vervoersbewijs te reizen en werd voordat dit lukte staande gehouden door medewerkers van de NS. Na een nieuwe bekeuring kwam hij verhaal halen in het politiebureau.

Zonder zijn tas en speaker wilde de man het bureau niet verlaten. Met behulp van een tolk is de man nogmaals uitgelegd waarom de spullen in beslag zijn genomen en hoe hij ze terug kon krijgen.

Pak koeken

Scheldend liep de man hierna het bureau weer uit met achter hem aan enkele politieagenten in burger gekleed. Onder het oog van de agenten liep hij een supermarkt binnen en stal hier een pak koeken. De man werd weer aangehouden en onderzoek wees uit dat de man de sporttas had gestolen in een winkel naast het politiebureau. De speaker had hij meegenomen uit een winkel op de Haarlemmerstraat.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×