Dodenherdenking kan niet meer zonder Pieterskerk

2

De centrale dodenherdenking in Leiden heeft woensdag in de Pieterskerk zoveel belangstellenden getrokken dat een terugkeer naar de Marekerk eigenlijk niet meer mogelijk is. Voorzitter Ton Kohlbeck van de Stichting Dodenherdenking Leiden hoopt dat de gemeente dat ook inziet, zodat de bijeenkomst voorafgaand aan de twee minuten stilte en de kransleggingen ook in de toekomst in de Pieterskerk kan worden gehouden. In de Marekerk passen maar zo’n 350 mensen en dat zou betekenen dat veel belangstellenden de bijeenkomst niet zouden kunnen bijwonen.

Volgend jaar is de parkeergarage bij Molen de Valk klaar en is het terrein weer geschikt voor de plechtigheden. Dan worden de kransen weer bij het echte oorlogsmonument gelegd. Mogelijk dus met daaraan voorafgaand een stille tocht vanuit de Pieterskerk. Die locatie is echter wel flink duurder dan de Marekerk en daarvoor heeft de stichting zelf geen budget. De benodigde extra middelen zouden dan ook vanuit de gemeente beschikbaar gesteld moeten worden. “Ik hoop dat de gemeente het belang ervan inziet”, zegt Kohlbeck.

 

Delen

2 reacties

  1. Claas Griffioen op

    Gelukkig hebben we ook nog De Hooglandsekerk. Wel weer iets verder weg maar wel een stuk goedkoper als de Pieterskerk en.. daar kunnen nog meer mensen in.

  2. We kunnen wel zonder die mafkezen van identitair verzet. Wie heeft bedacht dat het een goed idee was om die neo nazi’s een krans te laten leggen?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline