Willem van der Poel gaat met pensioen. Aan het einde van zijn 36-jarige loopbaan bij de gemeente Leiden kreeg hij uit handen van locoburgemeester Strijk de Jan van Houtpenning. (Foto's: Gemeente Leiden).

Jan van Houtpenning voor Willem van der Poel

Willem van der Poel heeft zojuist uit handen van locoburgemeester Robert Strijk de Jan van Hout Penning uitgereikt gekregen. Van der Poel kreeg de penning tijdens een afscheidsbijeenkomst in de Oranjerie van de Hortus Botanicus ter gelegenheid van zijn pensionering. Willem van der Poel begon zijn 36-jarige loopbaan bij de gemeente Leiden in 1980.

willemvdpoel3Uit handen van Aart van Bochove ontving Van der Poel de Leidse Innovatieprijs waaraan een geldprijs van 2.500 euro is verbonden. Het begeleidende verzoek aan Willem was om na zijn pensioen een leergang voor jonge ambtenaren te starten.

Van der Poel kreeg de penning vanwege de ‘bijzondere toewijding aan zijn taak, gedurende zeer veel jaren’. Willem van der Poel heeft een lange staat van dienst bij de gemeente. Hij begon bij de toenmalige Gemeentelijke Sociale Dienst aan de Langebrug. Na de reorganisatie van de gemeente midden negentiger jaren, ging hij bij de afdeling Economische Zaken werken in het Gulden Vlies aan de Breestraat. Hij werd gevraagd de Haarlemmerstraat opnieuw in te richten, nu zo’n 20 jaar geleden.

willemvdpoel

Van der Poel heeft de Wet Voorzieningen Gehandicapten vertaald in Leidse regelgeving en uitvoering. Het regelen van taxivervoer was daar een onderdeel van. Ook hier zorgde hij ervoor dat alle partijen nauw betrokken werden bij de totstandkoming van de regelgeving. Ook aan de invoering van de Winkeltijdenwet stond Willem van der Poel aan de basis. Een van zijn belangrijkste verdiensten was zijn betrokkenheid bij de oprichting van het in Nederland nog steeds unieke Ondernemersfonds in 2005.

Robert Strijk noemde Willem van der Poel in zijn speech loyaal, eigenzinnig en kundig. “Het college van B en W is van mening dat Willem van der Poel gedurende al zijn werkzame jaren veel betekend heeft voor de inwoners van Leiden”.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×