Honderden leerlingen van de Lorentzschool liepen vanmorgen voor de derde keer geld bij elkaar voor een school in Kenya. Maandag kiezen ze voor welk goed doel er volgend jaar gelopen gaat worden. Hoeveel er is opgehaald wordt begin juli bekend tijdens een slotfeest op school. (Foto's/video: Chris de Waard).

Laatste sponsorloop voor Kenia door leerlingen Lorentzschool

Voor het derde jaar op rij verschenen vanmorgen honderden leerlingen van de Lorentzschool aan de start van de sponsorloop door de burgemeesters- en Professorenwijk ten behoeve van het project ‘Voort-in-Kenya‘ van Cees en Mieke van der Voort uit Leiderdorp.

De oude ’toiletten’ waren niet meer dan wat rieten matten om een hoopje zand. Nu staat er een modern toiletblok met water. (Foto’s: Stichting Voort in Kenya).

Chris de Waard sprak vanmorgen met Cees en Mieke van der Voort, zijn eigen meelopende nichtje Tara en met wethouder De Wit die om de hoek woont en een kijkje kwam nemen.

Elk jaar houdt de Lorentzschool een sponsorloop voor het goede doel. De afgelopen drie jaar was dat de bouw van de Kinyungu school in Kenya. “Een paar jaar geleden stonden er wat lemen hutjes waar de kinderen les kregen. Tafeltjes en stoeltjes waren er niet. Ze zaten op de grond. Toiletten? die waren er niet”, vertelt Mieke van der Voort. “Toen we begin dit jaar de toiletten openden stonden de kinderen gewoon te dansen”.

De sfeer zat er vanmorgen weer goed in, net als de snelheid bij de lopertjes.

De afgelopen jaren zijn er steeds enkele schoollokalen bijgebouwd. De school kreeg elektriciteit door middel van zonnepanelen en water dat de kinderen in flesjes ook mee naar huis mogen nemen. De school trekt inmiddels veel belangstelling in een wijde regio. Inmiddels zitten er zo’n 800 leerlingen, waarvan degenen die het verste weg wonen drie uur moeten lopen van huis naar school.

De Stichting Voort in Kenya is al 15 jaar actief in het Afrikaanse land en Cees en Mieke zijn nog lang niet van plan om te stoppen. “Voor de Lorentzschool van dit de derde en laatste keer dat ze ons steunden, maar we komen graag in contact met nieuwe scholen die ons willen sponsoren”, zegt Cees. “We komen graag een presentatie geven om te laten zien wat we doen. Op onze website Voort-in-Kenya.nl staat hoe je contact met ons kunt opnemen”

Leiden Onderwijs Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×