Onder de Garenmarkt parkeren de auto's straks in een 'ijsbaan'. Onder de Lammermarkt heeft de garage de vorm van een wokkel. (Impressies: VVKH ARchitecten Leiden).

Groen licht Raad van State voor ondergrondse Garenmarktgarage

De Raad van State heeft vandaag de bezwaren verworpen die waren ingediend tegen de bouw van de ondergrondse parkeergarage aan de Garenmarkt. Een horecabedrijf en een pandeigenaar vrezen overlast tijdens en na de bouw van de garage voor 450 auto’s. Een deel van de bezwaren trokken ze tijdens de zitting in, de overige bezwaren werden door de afdeling bestuursrechtspraak niet gehonoreerd.

De bouw van de garage begint volgens planning over¬†ongeveer een jaar. De garage voor 525 auto’s aan de Lammermarkt wordt begin volgend jaar opgeleverd en de bouw van de tweede garage start aansluitend. Net als bij de Lammermarkt wordt deze garage gerealiseerd door de bouwcombinatie Dura Vermeer –¬†Besix.

De voorbereidende werkzaamheden bij de Garenmarkt zijn overigens al enige tijd bezig. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld bodemonderzoek en het exact in kaart brengen van ondergrondse kabels en leidingen.

 

Economie Leiden Politiek garenmarktgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×