Lezing over familie van Gogh in Leiden

Kunsthistoricus Willem Jan Verlinden geeft volgende week donderdag een lezing over zijn boek ‘De zussen Van Gogh’ in boekhandel Kooyker. De zussen van Vincent van Gogh hebben in Leiden gewoond en de stad speelde ook een grote rol in het leven van de familie van Gogh.

Het boek is gebaseerd op de honderden brieven die de zussen van Gogh schreven en op talloze andere (familie-)documenten. De band met Leiden komt in het boek uitgebreid aan bod.

Zo was het in Leiden dat de moeder en zussen van Vincent het bericht van zijn dood ontvingen. Alle condoleance brieven van en aan de familie zijn in het boek opgenomen. Ook is Moe van Gogh in Leiden gestorven. Ze ligt nog steeds begraven op het kerkhof aan het eind van de Groenesteeg.

De lezing op 26 mei begint om 19.00 uur. De toegang is gratis maar reserveren is gewenst via info@kooyker.nl of 071-3040130.

Cultuur Kooyker vangogh


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×