Rijnland doet onderzoek naar waterplanten met web app

Het hoogheemraadschap van Rijnland vraagt mensen die recreëren op of aan het water om informatie door te geven over aanwezige waterplanten. Dit kan via een web app. Met de gegevens wil Rijnland de aanwezigheid en groei van  waterplanten in kaart brengen.

Recreanten kunnen via een web app een foto inzenden, de locatie omschrijven of een kaartje toevoegen en de geschatte hoeveelheid waterplanten aangeven of omschrijven. Dit kunnen zij ter plekke aan of op het water doen, maar ook later thuis. Een foto erbij inzenden is belangrijk. Dat helpt Rijnland met het identificeren van de soorten planten die er aanwezig zijn.

Onderzoek Rijnland

Rijnland wil van alle wateren in haar beheergebied in kaart brengen waar waterplanten aanwezig zijn. De informatie die ingezonden wordt via de web app, wordt onder meer gebruikt voor het onderzoek dat Rijnland dit voorjaar is gestart naar de aanwezigheid van waterplanten in de Kagerplassen, Westeinderplassen en het Braassemermeer. Dit zijn gebieden waar recreanten eerder hebben aangegeven dat er meer waterplanten groeien dan enkele jaren geleden.

Regio Science hoogheemraadschap


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×