Tijdens een vaartochtje legt burgemeester Lenferink nog eens uit aan welke regels watersporters zich dienen te houden. "Met gezond verstand kom je al een heel eind." (Foto's: Chris de Waard).

Campagne veilig varen door Leiden van start

Met een serie posters en flyers gaat de gemeente Leiden het komende vaarseizoen aandacht vragen voor de veiligheid op het steeds drukker wordende Leidse water. Donderdag ging die campagne officieel van start met een vaartochtje door het centrum. Daarbij geven burgemeester Lenferink en plaatsvervangend districtschef Hil Renema een toelichting op de belangrijkste vaarregels waar iedereen zich aan moet houden.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over de campagne Vaar Goed & Vaar Veilig.

Chris de Waard in gesprek met plaatsvervangend districtschef Hil Renema van de politie over de campagne Vaar Goed & Vaar Veilig.

Vaar goed & Vaar veilig - overzicht postersOp het water gelden voor een groot deel soortgelijke regels als op de wal. Burgemeester Lenferink haalt er ter illustratie nog eens enkele aan: “drink geen alcohol als je aan het roer zit, vaar rechts, hou je snelheid in de gaten en ook het volume van je muziek en vaar bij donker met licht aan.”

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×