Campagne veilig varen door Leiden van start

10

Met een serie posters en flyers gaat de gemeente Leiden het komende vaarseizoen aandacht vragen voor de veiligheid op het steeds drukker wordende Leidse water. Donderdag ging die campagne officieel van start met een vaartochtje door het centrum. Daarbij geven burgemeester Lenferink en plaatsvervangend districtschef Hil Renema een toelichting op de belangrijkste vaarregels waar iedereen zich aan moet houden.

Chris de Waard in gesprek met burgemeester Lenferink over de campagne Vaar Goed & Vaar Veilig.

Chris de Waard in gesprek met plaatsvervangend districtschef Hil Renema van de politie over de campagne Vaar Goed & Vaar Veilig.

Vaar goed & Vaar veilig - overzicht postersOp het water gelden voor een groot deel soortgelijke regels als op de wal. Burgemeester Lenferink haalt er ter illustratie nog eens enkele aan: “drink geen alcohol als je aan het roer zit, vaar rechts, hou je snelheid in de gaten en ook het volume van je muziek en vaar bij donker met licht aan.”

Delen

10 reacties

  1. Gerda de Vink

    geduld is een schone zaak , maar geduld is vaak ver te zoeken ๐Ÿ™ bij bruggen … dacht het varen voor plezier was met mooi weer ๐Ÿ˜‰

    • Gerard van der Veer op

      Hรจ, wat een lelijke en ongefundeerde reactie van een lieve opa en een echtgenoot die zijn eega overstelpt met “Liefde is…”-plaatjes. “Liefde is…iemand het voordeel van de twijfel geven”. “Liefde is….schelden met mate”.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline