Olympisch diskuswerpkampioen Robert Harting neemt deel aan de Gouden Spike in Leiden. (Foto: PR).

Olympisch kampioen naar Leiden

De Gouden Spike, een internationale atletiekwedstrijd in Leiden, ontvangt op 11 juni een van de grootste namen uit de mondiale atletiek.  De Duitse discuswerper Robert Harting aan de wedstrijd ter voorbereiding op de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Hij is drievoudig wereldkampioen, huidige Europees kampioen en won in Londen het Olympische goud.
Dit jaar wil Harting zijn Olympische titel prolongeren, maar in de voorbereiding raakte hij geblesseerd. Op 2 juni maakt hij zijn rentree tijdens een wedstrijd in Rome en op de Gouden Spike wil hij meer wedstrijdritme op doen.
De Nederlandse discuswerper Erik Cadeé doet ook mee aan de Leidse atletiekwedstrijd en hoopt hier het limiet voor de spelen in Rio te werpen. Die staat voor Nederlandse werpers op 65 meter.
De Gouden Spike vindt plaats op de atletiekbaan van Leiden Atletiek in het Sportpark de Leidsche Hout.
Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×