Eén van de blikvangers van het evenement is een vrolijk huppelende piemel. (Foto: ExposeYour).

Liefde en passie op Stationsplein

WE CAN Young Leiden organiseert vrijdagmiddag op het Stationsplein een evenement waar jongeren in gesprek gaan over grenzen, verleidingen, normen en waarden in de liefde. Op een ludieke manier worden jongeren en andere voorbijgangers betrokken bij verschillende activiteiten.

Vrijdag is het de Dag van de Passie, volgens de organisatie bij uitstek een dag om aandacht te schenken aan liefde en passie én een goed moment om hier met jongeren over in gesprek te gaan.

De blikvangers Sister Soa, Docter Love en een huppelende levensgrote piemel die wacht op bescherming door een condoom, zorgen ervoor dat het evenement door bezoekers van het Stationsplein niet te missen is.

Verschillende spellen en een informatiekraam zorgen voor de serieuze insteek. Hier kan iedereen terecht met vragen op het gebied van liefde, veilig vrijen en relaties. Jongeren kunnen zelf vragen stellen, maar worden ook ondervraagd over erogene zones, krijgen complimentjes die nét te ver gaan en worden gestimuleerd in gesprek te gaan met de changemakers van WE CAN Young Leiden.

Respect

De campagne WE CAN Young heeft als doel dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties. Jongeren worden binnen de campagne opgeroepen om zich aan te melden als changemaker en zich actief in te zetten voor de campagne.

De Gemeente Leiden neemt sinds 2012 deel aan de WE CAN Young campagne. WE CAN Young Leiden wordt uitgevoerd door Veilig Thuis, ExposeYour en King for a Day. Roos van Gelderen, wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn, heeft zich eerder verbonden aan de campagne door zich aan te melden als changemaker.

Leiden WE CAN Young


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×