In december vorig jaar ondertekenden de studentenverenigingen het convenant met de gemeente en Leiden Marketing. (Archieffoto: Leiden Marketing).

Vijf grootste studentenverenigingen houden Open Sociëteitendag

Aanstaande zaterdag organiseren de grote vijf studentenverenigingen de eerste Open Sociëteitendag. De dag komt voort uit het convenant Student & Stad dat de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PkVV) namens de Leidse studentenverenigingen eind vorig jaar tekende met de gemeente Leiden en Leiden Marketing.
Doel van die overeenkomst is onder meer het dichter bij elkaar brengen van student en stad. Met name door de studentenverenigingen jaarlijks twee evenementen te laten organiseren op het gebied van cultuur en kennis. Ook denken studenten mee over projecten en beleidsvraagstukken van de gemeente en Leiden Marketing. De vijf grote studentenverenigingen van Leiden zijn Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus.


Reanne van Kleef sprak met de Assessor Pers en Publiciteit Maaike van Vliet van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen over de eerste Open Sociëteitendag.

Met de open dag willen de studentenverenigingen iedereen in de stad de mogelijkheid te bieden om een kijkje te nemen binnen de muren van de sociëteiten. Vanaf 14.00 uur openen zij hun deuren voor alle geïnteresseerden.
Op de website van de PkVV staat een overzicht van alle activiteiten en de adressen.
Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×