De Leidse band Destructive Penguins met van links naar rechts Boudewijn Pleij, Arjen Grimmius, Gijs Berger, David van de Beld en Jelle Bouwman (Foto: Destructive Penguins).

Leidse band Destructive Penguins op Parkpop

De Leidse band Destructive Penguins heeft vorige week met hun lied ‘Loss of Humanity’ de finale van Het Maatschappijlied gewonnen. Hiermee hebben ze een plek op het Haagse festival Parkpop weten te bemachtigen.

Tijdens de finale van Het Maatschappijlied werden in totaal elf bands beoordeeld door de jury. Het oordeel werd geveld door Pat Smit, Klaas van der Wal, Lesley Warendorff en Frans Krassenburg. De uitdaging van Het Maatschappijlied was om het beste lied over ‘De Maatschappij’ te schrijven. Na overleg koos de jury de Destructive Penguins uit als winnaar vanwege hun ‘strakke samenspel’.

De band timmert al een aantal jaren flink aan de weg en bracht in februari hun eerste EP Walkin’ uit die sinds maart ook bij Velvet Leiden te koop is. Met hun mix van tal van muziekstijlen zijn de Destructive Penguins een bijzondere ervaring op podia verspreid over heel Nederland.

Afgelopen april bracht de band ook hun eerste officiële muziekvideo uit voor het nummer Walkin’.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×