Chris Heiligers en Erik Theunissen bij een van hun verhuur Tesla's. (Foto: PR).

Leidse onderneming zoekt ton voor Tesla

Leidenaar Chris Heiligers en zijn compagnon Erik Theunissen verhuren elektrische auto’s. Vorig jaar begon het duo met één elektrische auto. Een Tesla Model S. Eind 2015 kwam er een tweede bij. Hun bedrijf EC Rent is gevestigd aan de Hoge Rijndijk in Leiden en richt zich uitsluitend op de verhuur van geheel elektrisch aangedreven auto’s. “Bij ons vindt je dus geen hybrides,” zegt Heiligers die zijn passie voor Tesla opdeed tijdens een stage voor zijn opleiding International Marketing in de Verenigde Staten.

Maarten Mulder in gesprek met Chris Heiligers over de crowdfunding voor een Tesla.

Het jonge bedrijf wil de komende jaren uitbreiden, maar kreeg bij de bank vooralsnog geen lening voor de aanschaf van extra auto’s voor het wagenpark. Zo’n Tesla kost al snel een ton. Omdat Tesla ook een merk voor liefhebbers is, zag het ondernemende duo kansen voor financiering door middel van crowdfunding. Via het platform CrowdAboutNow loopt inmiddels een campagne om 100.000 euro op te halen voor de aanschaf van een Tesla. Het gaat niet om giften van het publiek, maar om een investering. Mensen die doneren, krijgen hun inleg met rente terug, zo belooft het Leidse bedrijf dat deelnemers een rendement van 17,5% voorspiegelt.

Heiligers: Het gaat niet alleen om het ophalen van geld. Met crowdfunden kunnen we een zeer enthousiaste groep mensen aan onze onderneming verbinden, die jarenlang met ons meedenken en ambassadeurs voor ons merk worden.” In de toekomst wil EC-Rent – dat staat voor Electric Car Rental – ook andere merken gaan verhuren. “In de komende jaren komen meer interessante elektrische auto’s op de markt die geschikt zijn voor de verhuur en daarnaast werken we aan een plan voor een deelautoproject waarbij klanten de auto’s via een app kunnen boeken.”

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×