Op de bestaande werf bij Kaageiland blijft Royal van Lent jachten tot 100 meter bouwen. (Foto's: PR).

Royal Van Lent breidt uit naar de haven van Amsterdam

Superjachtenbouwer Royal Van Lent opent in 2018 een nieuwe locatie in de haven van Amsterdam. Daaer kan het bedrijf luxe superjachten tot 160 meter bouwen. De nieuwe locatie is een aanvulling op de bestaande werf bij Kaageiland waar ook in de toekomst superjachten tot 100 meter zullen worden gebouwd.

Foto 4 - Vanaf 2018 gaat Royal Van Lent superjachten tot 160m bouwen in het Westelijk HavengebiedRoyal Van Lent kiest voor uitbreiding van de werffaciliteiten om aan de vraag naar steeds langere en grotere, hoogwaardige jachten te voldoen. Volgens directeur Jan-Bart Verkuyl van Royal van Lent is de nieuwe werf op termijn goed voor circa 150 extra banen.

Deze zomer starten de voorbereidende werkzaamheden zoals het bouwrijp maken van de grond. Naar verwachting start begin 2017 de bouw van de circa 5.500 m2 grote hal met een hoogte van 28 meter, inclusief (droog)dok en tien separate workshops. De werf is in 2019 klaar voor productie. Het eerste jacht zal naar verwachting tussen 2019 en 2021 te water gelaten worden.

Economie Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×