Kunstveiling in Leidse Lente voor waterputten in Gambia

Op Zondag 3 juli organiseert de WellHaLo Foundation een kunstveiling in galerie café de Leidse Lente. De WellHaLo Foundation is twee jaar geleden opgericht door Loes Koenen. Tijdens een vakantie in Gambia zag de Leiderdorpse  de armoede en problemen die kwamen door een gebrek aan water en goede waterputten. Dit greep haar zo aan dat ze bij thuiskomst met twee vriendinnen de WellHaLo Foundation heeft opgericht.

Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om waterputten werkend op zonne-energie te bouwen en de ergste problemen structureel op te lossen.

Op 3 juli zal de Wellhalo Foundation van 15.00 tot 20.00 een middag organiseren in de Leidse Lente. Via Facebook, Twitter en LinkedIn toont de stichting welke kunstenaars werk doneren. De kunstobjecten zelf zijn vanaf 15.00 te bekijken. Henk Hannemann zal als veilingmeester optreden.

Tegen een kleine vergoeding zijn er op 3 juli ook kunstworkshops voor kinderen. De dichters Martin Aart de Jong en Pink Meltzer dragen voor uit eigen werk en de Gambiaanse muzikant Ebou Gaye Mada treedt op. Rond 19.30 wordt er bovendien een kunstwerk verloot.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×