Een van de werken van Christiaan van Tol die vanaf 10 juni wordt geëxposeerd bij De Tuin van de Smid.

Meer kunst bij De tuin van de smid

De tuin van de smid in polderpark Cronesteijn heeft een kunstenaar aangetrokken om in de Groene zaal exposities te organiseren. Hij zorgt ervoor dat er iedere twee maanden andere kunst te zien zal zijn. “Het is een culturele toevoeging aan alle activiteiten die hier al plaatsvinden”, zegt Sjaak van de Geijn. Het spits wordt afgebeten door de Leidse kunstenaar Christiaan van Tol met de expositie ‘Cronesteijn en andere landschappen’.

Van Tol heeft zich hiervoor door polderpark Cronesteijn laten inspireren. De schilderijen zijn dan ook speciaal voor de kersverse galerie gemaakt. In zijn losse stijl verbindt hij de mogelijkheden die zijn materialen hem bieden met de rijkdom van het park. Zon spetterend door boomkruinen, zwaan met jongen, uitzichten, watertjes, hardlopers en volkstuintjes zijn verbeeld zoals dat alleen maar met verf kan.

De feestelijke opening van de galerie en van de expositie – iedereen is uitgenodigd – is op 10 juni om 15.30 uur. De tentoonstelling duurt daarna nog t/m 9 augustus. Op dagen dat de Groene zaal gereserveerd is voor vergaderingen of feesten is de expositie niet te bezichtigen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×