De Leiden Marathon groeit sinds vorig jaar extra hard. Toen werd het een tweedaags evenement met een nightrun op zaterdagavond. Dat bevalt zo goed dat het na twee keer al een vast onderdeel is geworden van de 'Gezelligste Marathon van Nederland'. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden Marathon wil doorgroeien naar 22.000 lopers

De gemeente Leiden gaat de marathon-organisatie helpen bij hun groeiambitie. De komende drie jaar komt er extra subsidie en ook blijft de gemeente tal van diensten verlenen zonder dat de Leiden Marathon daarvoor hoeft te betalen. De Stichting Leiden Marathon wil doorgroeien naar 22.000 deelnemers in 2020.

Chris de Waard sprak Frank de Wit vanmiddag over het convenant tijdens diens laatste werkdag als wethouder van onder meer sport.

De gemeente vindt het evenement belangrijk uit het oogpunt van sportstimulering, maar ook voor de promotie van de stad. De afspraken zijn nu vastgelegd in een convenant tussen de organiserende stichting en de gemeente.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×