De collecties zijn deels op reis, maar donderdag 16 juni is Erfgoedcafé toch te gast in Stedelijk museum De Lakenhal (Foto: archief Sleutelstad)

Donderdag 16 juni Erfgoedcafé in De Lakenhal

Een geluk bij een ongeluk; als gevolg van de uitgestelde verbouwing van stedelijk museum De Lakenhal in Leiden opende zich onverwacht de mogelijkheid daar het volgende Erfgoedcafé te houden. Op donderdag 16 juni is het Erfgoedcafé te gast bij De Lakenhal.
Die locatie is des te interessanter omdat nu ook een blik kan worden geworpen áchter de schermen van het museum. Zeker voor al die mensen die zich betrokken voelen bij het museum en zijn toekomst biedt dit een unieke gelegenheid zich eens zelf op locatie op de hoogte te (laten) stellen en van gedachten te wisselen.

Achter de schermen van De Lakenhal
Bouwhistoricus Guido Steenmeijer geeft een presentatie tijdens het Erfgoedcafé. Hij zal ingaan op de (oude) architectuur van museum De Lakenhal. Conservatoren van het museum geven rondleidingen achter de schermen, o.a. in de depots waar gewoonlijk de collectie opgeslagen ligt. Ook is er de zeepkist, waarop iedereen die iets te melden heeft met betrekking tot Leids erfgoed mag plaatsnemen en in maximaal 2 minuten zijn verhaal mag doen (wel opgeven via de website).

Bijna gratis
Twee dingen zijn anders dan anders. De inloop is van 17.00 uur tot 17.30 uur. En in tegenstelling tot de eerdere bijeenkomsten is het deze keer niet gelukt een sponsor te vinden voor de catering. Daarom wordt deze keer na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Verder blijft het het bekende Erfgoedcafé: de bijeenkomsten zijn openbaar en gratis, maar u dient zich wel aan te melden. Dat kan op www.erfgoedcafeleiden.nl. Let wel: er geldt een maximum aantal bezoekers!

Het programma voor 16 juni in De Lakenhal:
17.00 uur: ontvangst met een drankje
17.30 uur: welkomstwoord
17.40 uur: presentatie door bouwhistoricus Guido Steenmeijer
18.00 uur: zeepkist
18.20 uur: start rondleidingen en gelegenheid tot napraten onder het genot van een drankje
19.30 uur: einde

Stichting Erfgoedcafé Leiden organiseert de bijeenkomsten voor iedereen die is geïnteresseerd in Leids erfgoed, beroepsmatig of anderszins.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×