Toonaangevende basketballer Worthy de Jong verlaat ZZ Leiden (foto: Richard Koolen)

Worthy de Jong (ZZ Leiden) vertrekt naar Frankrijk

Worthy de Jong ziet zijn wens voor een buitenlands avontuur in vervulling gaan. De 1.94 meter lange guard van Zorg en Zekerheid Leiden tekende een contract bij het Franse S.O.M.B. (Stade Olympique Maritime Boulonnais).

De ploeg uit Boulogne-sur-Mer komt uit in de achttien teams tellende Franse Pro B. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg op de twaalfde plaats. De Jong had nog een doorlopend contract bij Zorg en Zekerheid Leiden, maar mocht vertrekken indien een buitenlandse ploeg zich zou melden.

De 28-jarige De Jong werd in zijn zesde seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van het reguliere seizoen. De Jong werd in 2013, 2015 en 2016 gekozen voor het All*Star Team van de Dutch Basketball League. De laatste twee seizoenen kreeg de 55-voudig international ook een plaats in het All*Defense Team toebedeeld. In Leiden won hij in 2014 en 2015 de Sportprijzen.

De Franse ploeg was op zoek naar een twee. Vooral het atletische vermogen en het creëren van mogelijkheden spraken het Franse management aan. Olivier Bourgain, manager van S.O.M.B., verwacht dat het publiek De Jong snel zal omarmen vanwege zijn spectaculaire spel.

Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×