Feest in zwembad De Zijl na het behalen van het kampioenschap. (Foto's: Rolf Marselis).

ZVL-BAM kampioen waterpolo van Nederland

De dames van ZVL-BAM waterpolo zijn dinsdagavond kampioen van Nederland geworden. In het eigen bad werd UZSC uit Utrecht opnieuw verslagen: 9-5. Het is voor de tweede keer in de historie van de club dat het kampioenschap wordt binnengehaald. In de play-off werd ook het derde duel vrij eenvoudig gewonnen.

Net als in de eerste wedstrijd afgelopen zaterdag werd het verschil gemaakt in de derde periode. In de eerste twee kwarten gingen beide teams nog gelijk op. Een agressief UZSC leek niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en bij ZVL-BAM speelde de zenuwen een rol. Toch was ZVL de betere ploeg, alleen verzuimde het om reeds voor rust afstand te nemen. In het derde kwart werd dan dat verlossende gat geslagen. Met een 8-3 voorsprong kon er in het laatst kwart niks misgaan. Het met ongeveer 400 toeschouwers goed gevulde zwembad De Zijl kon zich opmaken voor een kampioensfeestje.

Er staat geen maat op ZVL РBAM dit seizoen. In de reguliere competitie was de Leidse formatie van Tim van der Meer de sterkste. In de halve finale werd Polar Bears eenvoudig aan de kant geschoven en in de finale had de ploeg geen kind aan UZSC. Was het verschil in de competitie tussen de Leidse en Utrechtse ploeg niet zo groot, in de finale reeks bleek ZVL-BAM veel te sterk voor UZSC.

“We hebben op het juiste moment gepiekt. De eerste twee wedstrijden in de finale reeks waren onze beste van het seizoen”, verklaarde coach Tim van der Meer na afloop. “Ik ben super trots op deze jonge ploeg!”

ZVL beleeft een ongekend seizoen. Na het winnen van de Supercup werd immers ook de Beker gewonnen. Overigens wel een seizoen waarin alle internationals in de aanloop naar de Olympische Spelen uit de competitie zijn gehaald om hen apart te laten trainen. Het kampioenschap is een beloning voor de club, die de afgelopen jaren verder heeft gebouwd aan een waterpolobolwerk in Nederland. Ook de start van het RTC draagt mede bij aan de reeks talenten, die op het hoogste niveau worden afgeleverd.

Periodestanden: 2-1, 2-1, 4-1 en 1-2.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×