Wie volgt Monique Shaw per september op als Leidse Stadsfotograaf? (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden op zoek naar nieuwe stadsfotograaf

De Stichting Stadsfotograaf Leiden is op zoek naar een nieuwe stadsfotograaf die een jaar lang Leiden in beeld wil brengen. De functie is enkele jaren geleden in het leven geroepen. De eerste stadsfotograaf was Rob Overmeer, de tweede Roelof Bosscher en momenteel is Monique Shaw de drager van de eretitel.

Voorzitter Fred Hermsen van de Stichting Stadsfotograaf Leiden vertelde vanmiddag op Sleutelstad 93.7 FM aan Reanne van Kleef over de komende zoektocht naar een nieuwe stadsfotograaf.

Jaar in de krant

Fotografen kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de positie van Stadsfotograaf Leiden. Het Leidsch Dagblad stelt voor het fotograferen van de stad en haar inwoners een vergoeding van honderd euro per week beschikbaar. De foto’s worden een jaar lang wekelijks paginagroot in de krant gepubliceerd.

Buiten de singels

“Mensen maken de stad, maar Leiden is meer dan het prachtige historische centrum”, zegt voorzitter Fred Hermsen van de Stichting Stadsfotograaf Leiden. “We vragen daarom dit jaar een stadsfotograaf die het Leiden buiten de singels als uitgangspunt neemt voor een serie foto’s. We zijn op zoek naar fotografen met een authentieke blik, die op basis van een ijzersterk concept het tijdsbeeld van de regio anno 2016 visueel vast kunnen leggen.”

Projectvoorstel

Fotografen die in aanmerking willen komen voor de titel Stadsfotograaf Leiden kunnen zich tot 27 juni 2016 aanmelden. Ook fotografen van buiten Leiden mogen meedoen, maar het onderwerp van de fotoserie moet zich wel binnen de regio Leiden afspelen. Bij de aanmelding moeten geïnteresseerde fotografen overtuigend beeldmateriaal meesturen en ook een gericht projectvoorstel, waarin een thema of visie helder uiteen wordt gezet.

Aanmelden

Aanmelden kan door het insturen van een projectvoorstel, CV en portfolio met maximaal twaalf foto’s, gemaakt in de afgelopen twee jaar. Het materiaal dient per WeTransfer gestuurd te worden naar fred@matershermsen.nl.

Jury

Een jury, bestaande uit een landelijke fotografie-expert, redactiechef Marijn Kramp van het Leidsch Dagblad en het bestuur van de Stichting Stadsfotograaf Leiden, selecteert begin juli uit alle inzendingen drie fotografen. Zij worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarna de nieuwe Stadsfotograaf 2016-2017 gekozen wordt.

De bekendmaking van de nieuwe Stadsfotograaf vindt plaats op 8 september tijdens de opening van de tentoonstelling van de huidige Stadsfotograaf, Monique Shaw, in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Leiden Regio stadsfotograaf


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×