Ook Oegstgeest wil vluchtelingen opvangen

Na Leiden en Leiderdorp wil nu ook de gemeente Oegstgeest een noodopvang openen voor circa 250 vluchtelingen. Achter het gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg zou in twee gebouwen van Rivierduinen plek zijn voor maximaal 250 vluchtelingen. Het COA heeft een officieel verzoek ingediend bij de gemeente om de locatie voor twee jaar te gebruiken. Als het even kan al vanaf deze zomer.

Blauw omcirkeld de locatie Rhijngeesterstraatweg 13c (200 vluchtelingen) en een klein deel van nummer 13a (50 vluchtelingen) waar de gemeente Oegstgeest op verzoek van het COA een noodopvang wil realiseren. Rood omlijnd is de beoogde recreatieruimte waar ook de kantoren voor het personeel moeten komen. Ook komen daar een kindercrèche en een medische post. Zwart omlijnd zijn de beoogde woonruimtes.

Op maandag 13 juni houdt de gemeente een bijeenkomst bij Corpus. Daar kunnen omwonenden en andere belangstellenden terecht met vragen. De gemeente benadrukt dat er nog geen besluit is genomen. Dat volgt pas na het horen van alle belanghebbenden. Omwonenden zijn vandaag ook per brief door de gemeente op de hoogte gesteld van het voornemen.

Oegstgeest Politiek Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×