Ook de ondergrondse parkeergarage in aanleg op de Lammermarkt opende tijdens de Dag van de Bouw de deuren. (Foto's: Arthur Roetman).

Bouwprojecten trekken veel bekijks

De bouwplaatsen die zaterdag de deuren openden voor publiek zijn druk bezocht. In Leiden waren tijdens de Dag van de Bouw vijf projecten te bezoeken. De dag trok landelijk 93.000 bezoekers.

Elk jaar kan de Dag van de Bouw in Leiden op veel bezoekers rekenen, maar dit jaar was het overal extra druk. Dat werd mede veroorzaakt door het mooie weer. “Bij de verschillende bouwprojecten in de stad hoor je dat heel veel Leidenaren even een kijkje komen nemen”, vertelt bouwwethouder Paul Laudy die zelf alle locaties bezocht. “Het weer helpt daarbij, maar het komt zeker ook door de bouwprojecten zelf. De bouw van de parkeergarage aan de Lammermarkt bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk heel bijzonder en iets wat veel Leidenaren gewoon graag willen zien.”


Reanne van Kleef bezocht tijdens de Dag van de Bouw de Lammermarkt en sprak daar met bouwwethouder Paul Laudy, Projectmanager Combinatie Parkeergarages Leiden Peter Gossink van Dura Vermeer – Besix en met een aantal bezoekers. 

Lammermarkt

De Lammermarktgarage werd inderdaad goed bezocht. Waar de bouwplaats vorig jaar nog ongeveer 750 bezoekers mocht ontvangen, waren dat er dit jaar 1200. Toevallig was een dag eerder nog de vloer van de parkeergarage gestort. “Dat is ook echt de plek waar auto’s straks op gaan parkeren. We hebben daarmee weer een mijlpaal bereikt in ons bouwproject”, zegt projectmanager van de parkeergarage Peter Gossink. “Het project ligt nog goed op schema.”

De komende weken wordt er in de garage een enorme torenkraan gezet en over vier weken wordt het skelet van de garage opgebouwd. “Dan zie je de garage ook echt groeien. In veertig dagen bouwen we die zeven verdiepingen en dan hebben we nog eens veertig dagen om het dak dicht te maken. En dan schiet het ook aardig op”, aldus Gossink.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×