Wethouder Laudy nam zaterdag het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Bouwen in Leiden. (Foto's: Chris de Waard).

Laudy ontvangt eerste exemplaar boek 'Bouwen in Leiden'

Bouwwethouder Paul Laudy nam zaterdag het eerste exemplaar in ontvangst van het architectuurboek ‘Bouwen in Leiden’. Op de Dag van de Bouw werd het boek van Inge van den Berg gepresenteerd bij het theehuis in de Tuin van Noord waar ook een tentoonstelling werd geopend over nieuwbouw in Leiden-Noord met foto’s van Van den Berg.


Chris de Waard was aanwezig bij de uitreiking van het boek Bouwen in Leiden. Hier sprak hij met wethouder Paul Laudy, auteur Inge van den Berg en architect Fons Verheijen.

“Het boek heeft naast foto’s ook veel context. Het is daardoor heel goed te begrijpen als je niet zo veel verstand van bouwen hebt”, zei wethouder Paul Laudy nadat hij het boek in ontvangst nam. Dat vindt ook de Leidse architect Fons Verheijen die vooral gecharmeerd is van de schetsjes die overal bij staan: “Dat zie je bijna nooit. In architectuurboeken staan meestal alleen foto’s”, zegt hij over het boek van zijn oud-medewerkster die tegenwoordig bij de gemeente Leiden werkt.

Aan de hand van 76 projecten behandelt Inge van den Berg de stedenbouwkundige ontwikkeling in Leiden van de laatste 22 jaar. Ze beschrijft de verschillende bouwprojecten en hun plek in het geheel. Veel foto’s en verduidelijkende schetsen ondersteunen de tekst en maken het een interessant boek om door te lezen. Het boek start in 1994, op het moment dat Leiden financieel weer op eigen benen kon staan, en eindigt met het Theehuis in de Tuin van Noord. Achterin het boek wordt verwezen naar tal van bouwprojecten die gaande zijn. Het is de basis voor deel 2.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×