Oud-(wijk)wethouder Jan-Jaap de Haan opende vrijdagavond Galerie Tuinstaal. Aansluitend nam wethouder Strijk een glossy van de gezamenlijke winkeliers in ontvangst. (Foto's: Chris de Waard en J.P. kranenburg).

Cultureel feestje in etalages Herenstraat

Galerie Tuinstaal, de naam is een samenvoeging van Tuinstad-Staalwijk, is vrijdagavond officieel geopend door oud-wethouder Jan-Jaap de Haan van cultuur. Geen pand met kunst, maar kunstwerken door de hele Herenstraat. In elke etalage. Zijn opvolger, wethouder Robert Strijk, heeft niet alleen cultuur in de portefeuille, maar ook economie. Met die pet op nam aansluitend een glossy in ontvangst die de winkeliers van de Doezastraat en de Herenstraat gezamenlijk hebben laten maken.

Chris de Waard sprak bij de opening achtereenvolgens met Christiaan van Minnen van de Herenstraatwinkeliers, oud-wethouder Jan-Jaap de Haan, wethouder Robert Strijk en Ferry Rigault die een van de drijvende krachten is achter de galerie.

De kunstwerken blijven tot eind van de maand in de etalages hangen. Op de maandagavonden zijn er bijeenkomsten in de Buurt Ontmoetings Plek (BOP) aan de Herenstraat 61.

Cultuur Economie Leiden Politiek herenstraat retailvisie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×