Schade aan Leidse Hout deels voor rekening van Summerjazz

6

Zolang je als gemeente vindt dat je in een park ook evenementen moet kunnen houden, is het onvermijdelijk dat er ook weleens schade ontstaat. Dat zegt wethouder Strijk (cultuur) over het kapotgereden gras in de Leidse Hout nadat daar op 21 mei Summerjazz had plaatsgevonden. Na het festival lag het veld er nog redelijk bij, maar toen het de dag erna hard begon te regenen, ging het alsnog mis. De zware vrachtwagens die de podia en andere materialen kwamen ophalen zakten diep weg in de drassige grond. Schade: zo’n 25.000 euro.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Strijk over de schade aan de grasmat in de Leidse Hout. Die is volgens de wethouder deels verwijtbaar.

Hoewel de gemeente dus mee kan leven met het feit dat er door bijvoorbeeld weersomstandigheden schade kan ontstaan, gaat wethouder Strijk toch een stevig gesprek voeren met het bestuur van Summerjazz. “Er is ook wel verwijtbare schade ontstaan en die moeten ze betalen.” De gemeente wil nu een rekening van zo’n 15.000 euro bij de organisatie neerleggen.

Het herstellen van de grasmat gebeurt overigens nog niet gelijk. Half juli wordt in de Leidse Hout ook Werfpop gehouden en voor de zekerheid wordt het gras pas daarna opnieuw ingezaaid.

Delen

6 reacties

  1. Frans Schroder op

    Als het alleen mooi moet zijn voor de loslopende schijtbakken kan je het net zo goed laten zo als het is.
    Dacht dat het een speelveld is

  2. Maar je moet ook is kijken naar de trottoirs die rijden die vrachtwagens ook kapot daar hoor je niemand over rekening gemeente zeker.

  3. Wat heeft Leiden toch met evenementen? De Beestenmarkt is een evenementenplein, de Garenmarkt ook. Op het plein bij molen de Valk moeten straks evenementen gehouden kunnen worden. Het Stationsplein natuurlijk, voor 3 Oktober. Stadhuisplein. Het plein bij de Pieterskerk is ook niet helemaal veilig. En dan vergeet ik er vast nog één of twee. Allemaal heel leuk, maar het zorgt wel voor kale, ongezellige, vrijwel boomloze pleinen. En dan moeten er in de Leidse Hout óók nog festivals gehouden worden??? Mag er misschien een plekje zijn waar géén evenement georganiseerd wordt? Onzin dat er geen alternatieve locaties zijn, Leiden komt om in zijn eigen evenementenlocaties.

    • Leidsche Hout is al jaren een evenementen terrein. Met 3 oktober is heel de binnenstad een evenemententerrein. Bij de Pieterskerk zijn geen bomen gekapt, de karretjes staan om de bomen heen geparkeerd, hetgeen juist een heel gezellig geheel maakt. Ik zou zeggen, ga eerst eens langs op zo’n evenement en vorm dan pas een mening.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline