Als het aan de gemeente Leiden ligt, draait Summerjazz op voor een deel van de kosten die gemaakt moeten worden om het grasveld in de Leidse Hout te herstellen. (Foto's: Chris de Waard).

Schade aan Leidse Hout deels voor rekening van Summerjazz

Zolang je als gemeente vindt dat je in een park ook evenementen moet kunnen houden, is het onvermijdelijk dat er ook weleens schade ontstaat. Dat zegt wethouder Strijk (cultuur) over het kapotgereden gras in de Leidse Hout nadat daar op 21 mei Summerjazz had plaatsgevonden. Na het festival lag het veld er nog redelijk bij, maar toen het de dag erna hard begon te regenen, ging het alsnog mis. De zware vrachtwagens die de podia en andere materialen kwamen ophalen zakten diep weg in de drassige grond. Schade: zo’n 25.000 euro.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Strijk over de schade aan de grasmat in de Leidse Hout. Die is volgens de wethouder deels verwijtbaar.

Hoewel de gemeente dus mee kan leven met het feit dat er door bijvoorbeeld weersomstandigheden schade kan ontstaan, gaat wethouder Strijk toch een stevig gesprek voeren met het bestuur van Summerjazz. “Er is ook wel verwijtbare schade ontstaan en die moeten ze betalen.” De gemeente wil nu een rekening van zo’n 15.000 euro bij de organisatie neerleggen.

Het herstellen van de grasmat gebeurt overigens nog niet gelijk. Half juli wordt in de Leidse Hout ook Werfpop gehouden en voor de zekerheid wordt het gras pas daarna opnieuw ingezaaid.

Cultuur Leiden Politiek De Leidse Hout SummerJazz


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×