Rector Carel Stolker tekent de samenwerkingsovereenkomst met de Gemeente Den Haag. (Foto: Universiteit Leiden).

Universiteit Leiden breidt Campus Den Haag verder uit

Rector Magnificus Carel Stolker  en burgemeester Jozias van Aartsen hebben hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen de Universiteit Leiden en de gemeente Den Haag. De universiteit gaat de Campus Den Haag flink uitbreiden.

Chris de Waard sprak Carel Stolker over de uitbreiding van de Haagse campus van de Universiteit Leiden.

“Er komen opleidingen bij en dat moet resulteren in een groei van zo’n 1500 studenten waarvan de helft uit het buitenland, zo verwacht Stolker die benadrukt dat Leiden zich geen enkele zorgen hoeft te maken over de Haagse uitbreiding. “Wat goed is voor de universiteit is goed voor Leiden en dit is goed voor de universiteit.”

De Universiteit Leiden wil haar campus in Den Haag de komende vijf jaar laten uitgroeien tot een internationaal vooraanstaand academisch centrum met onderzoek en onderwijs die direct aansluiten op het profiel van de stad. “Een aantal faculteiten in Leiden gaat nieuwe opleidingen maken. Ze blijven in Leiden, maar ze gaan een deel van hun onderwijs geven in Den Haag,”  zegt Stolker die verwacht dat de eerste opleidingen in september 2018 van start kunnen gaan.

De gemeente Den Haag wil de plannen van de universiteit ook financieel steunen. Wethouder Ingrid van Engelshoven (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) is blij met de plannen van de Leidse universiteit: “De universiteit richt de onderwijs- en onderzoekambities in Den Haag op de clusters die nauw aansluiten op het profiel van onze stad. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van de kenniseconomie en versterkt het profiel van Den Haag als de Internationale Stad van Vrede en Recht. Onze stad wil daarnaast ook een bruisende studentenstad worden, met alle voorzieningen die daarbij horen.”

 

Leiden Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×