Jochem Myjer neemt samen met illustrator Rick de Haas (rechts van hem) de prijs in ontvangst. (Foto: Uitgeverij Leopold via Twitter).

Jochem Myjer wint Kinderjury Prijs voor De Gorgels

Jochem Myjer heeft vandaag de Prijs van de Kinderjury voor zijn debuut kinderboek ‘De Gorgels’ in de wacht gesleept. De Leidse cabaretier won de prijs in de categorie 6 tot 9 jaar. Myjer laat via Twitter weten dat hij ‘ziekelijk trots’ is op het winnen van deze prijs. “Wat een eer!”

Naast Myjer won Tosca Menten de publieksprijs in de categorie 10 tot en met 12 jaar. Er werden in totaal 24.500 stemmen uitgebracht op de genomineerde titels voor de Prijs van de Kinderjury. De uitreiking van de prijzen was het hoogtepunt van de Kinderboekenparade. Het gratis festival werd voor de derde in en rondom het Kinderboekenmuseum in Den Haag georganiseerd.

Nieuw boek

‘De Gorgels’ werd afgelopen jaar feestelijk gepresenteerd in het Leidse museum Naturalis. Het boek was direct succesvol; het kwam binnen op de tweede plaats van de CP Bestseller top60 lijst en kreeg binnen twee weken al een tweede druk. In navolging van dat succes liet Myjer begin dit jaar al weten aan een nieuw kinderboek bezig te zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×