FC Rijnvogels ontving als winnaar een reusachtige beker uit handen van Tom Holswilder van het Koetshuis.  (Foto's: J.P. Kranenburg).

FC Rijnvogels wint eerste Koetshuis Cup

FC Rijnvogels veroverde afgelopen zaterdag op het terrein van FC Rijnland de eerste Koetshuis ‘de Burcht’ Cup. De club uit Katwijk zette eerst FC Boshuizen opzij in de halve finale. In de finale werd werd de titel binnengesleept ten koste van Lugdunum.

Zowel de halve finales als de finale duurden 45 minuten. In de eerste halve finale won de kersverse derde divisionist FC Rijnvogels met 1-0 van eersteklasser FC Boshuizen. Daarna was het de beurt aan de buren UVS en Lugdunum. Lugdunum was daarbij net als in de poulefase te sterk voor UVS: 1-2.

In de finale hadden de Katwijkers moeite om Lugdunum klein te krijgen. Uiteindelijk kroonde linksbuiten Thomas Dijk zich tot matchwinner door de 1-0 binnen te schieten. De wedstrijden stonden onder leiding van topscheidsrechters Allard Lindhout en Dick Jol, geassisteerd door grensrechters Marc Groot en Sjoerd de Knegt.

‘Latje Trap’

De finaledag van de Koetshuis Cup vond plaats tijdens het ‘vijfde Event’ van Leidenamateurvoetbal.nl (LAV). Ook de finale van het populaire ‘Latje Trap‘ werd deze dag gespeeld. Hierin kwamen VV Oegstgeest (Roy Elkerbout en Jerry Ubink) en DoCoS (Melvin van Gent en Sven Ravensbergen) tegen elkaar uit.  Het DoCos-duo behaalde de meeste punten en kwam als winnaar uit de bus.

Vol lof

Prominenten uit de voetbalwereld waren zeer te spreken over het evenement. Leidenaar en Go Ahead Eagles-speler Randy Wolters: “Dit was echt een gouden dag. Allemaal voetballiefhebbers bij en onder elkaar, van welke club dan ook. Wat een gezelligheid, gekoppeld aan en sportief karakter. Ik vind het echt geweldig wat Leidenamateurvoetbal.nl neerzet. Niet alleen met hun prachtige website, maar ook met de organisatie van zo’n dag. Ik hoop dat ze verder kunnen groeien met de hulp van clubs en sponsoren. Zelf ga ik ook proberen om het team te helpen. Het initiatief is echt een verrijking voor het Leidse regiovoetbal.”

Ook Alfons Groenendijk, afgelopen seizoen nog trainer van Excelsior, sprak lovend over de geslaagde dag. “Een uitmuntende organisatie waarbij FC Rijnland, het Koetshuis en LAV de handen ineen hebben geslagen. Hier heeft het Leidse regiovoetbal veel baat bij.”

foto-4- de finalisten bij de bekersDe finalisten Lvv Lugdunum en FC Rijnvogels.

Sport lav


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×