(Foto: PR).

GeboorteHuis Leiden viert opening met grootste babyshower van Nederland

Bijna 2000 mensen bezoeken aankomende zaterdag in het LUMC de grootste babyshower van Nederland. Met het evenement wordt de opening van het GeboorteHuis Leiden gevierd. Vanaf 1 juli krijgen vrouwen en hun baby’s hier alle mogelijke hulp tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed.

Het GeboorteHuis Leiden is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen LUMC, Alrijne Ziekenhuis Leiden en verloskundigen uit de regio. “Hiermee verbeteren we de kwaliteit van de geboortezorg in Leiden”, zegt Juliet Droog, medisch manager van het GeboorteHuis. “De kamers zijn opnieuw vormgegeven waardoor de zwangere vrouwen en hun gezin centraal staat in onze zorg. Doordat we samen met Alrijne Leiden deze zorg gaan geven, is er ook een team van onder andere gynaecologen, OK-personeel en verloskundigen dag en nacht paraat om zwangeren zorg te geven.”

Op 1 juli opent GeboorteHuis Leiden haar deuren. Het GeboorteHuis wordt gerealiseerd op de 7e etage van het LUMC, naast de afdeling neonatologie.


Reanne van Kleef sprak met Juliet Droog, medisch manager van GeboorteHuis Leiden, over het GeboorteHuis en de grootste babyshower van Nederland.

Megababyshower

Zaterdag krijgen zwangeren uit de regio tijdens de grootste babyshower van Nederland de gelegenheid alvast een kijkje te nemen in het GeboorteHuis, de plek waar ze wellicht zelf gaan bevallen. Ook kunnen bezoekers aan allerlei leuke en informatieve activiteiten meedoen. Zo is er de Bolletje Beschuitenbar, kan er meegedaan worden met zwangerschapsyoga en is de GGD Hollands Midden aanwezig voor vragen over veilig en gezond opgroeien.

Sofie van den Enk (Presentatrice, columniste en auteur) en Marjolein Leenarts (dermatoloog en auteur van het Handboek over de Huid 0-4 jaar) zullen tijdens het feest hun boek promoten en signeren.

Inmiddels is het maximum aantal aanmeldingen voor de babyshower bereikt, maar geïnteresseerden krijgen volgens Droog zeker nog de gelegenheid om het GeboortHuis te bezoeken.

 

 

Leiden LUMC


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×