Bij de Lammermarkt wordt een enorme bouwkraan in delen in elkaar gezet. De kraan staat ruim meter onder het maaiveld op de bodem van de parkeergarage en wordt de komende tijd gebruikt voor het aanbrengen van de parkeerdekken. (Foto's: Teun de Reede).

Megakraan bouwt verdiepingen in Lammermarktgarage

P1110874In de bouwkuip van de ondergrondse parkeergarage aan de Lammermarkt wordt een enorme bouwkraan opgebouwd. De kraan staat op de vorige maand gestorte vloer van de diepste parkeergarage in wording in Nederland. De komende veertig dagen worden de verdiepingen aangebracht.

Als de zeven verdiepingsvloeren op hun plek liggen, gaat bouwer Dura Vermeer – Besix een de slag met het dak van de garage. Ook daarvoor worden zo’n veertig dagen uitgetrokken. Daarna wordt de garage van binnen verder afgebouwd. Komend voorjaar moet deze worden opgeleverd.

Aansluitend gaat de gemeente Leiden aan de slag met de inrichting van de buitenruimte. De Lammermarkt wordt een groen evenementenplein met daar doorheen de Molenwerf als ‘parkway’ tussen de Valkbrug die ook wordt vervangen en de Langegracht die ook helemaal op de schop gaat.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×